Coreea de Nord atinge mari succese in fuziunea nucleara

Scris de

Presa de stat din Coreea de Nord a anuntat ieri cu mare fast ca cercetatorii tovarasului Kim au realizat cu succes fuziunea nucleara, Sfantul Graal al energiei ieftine si curate.

Si care a fost cautata asiduu de savantii occidentali dar inspiratia i-a ocolit. Coreea de Nord a descris succesul lor in “crearea unui dispozitiv termo-nuclear unic”, dincolo de demonstratia procesului. Lucru care mai fusese realizat inainte si de alte echipe de cercetatori. Cel mai celebru exemplu este reactia realizata in Franta, dar care “manca” mai multa energie decat producea, pentru tinerea sub control a plasmei in interiorul careia avea loc fuziunea propriu-zisa.
Anuntul a coincis cu ziua de nastere a fondatorului tarii Kim Il-sung.
Dar Occidentul nu prea pune baza pe cuvantul tovarasilor, amintind ca tara este una dintre cele mai sarace din lume. Vecinii sud-coreeni au spus si ei ca ar putea crede “daca maine ar aparea doi sori”.

Cu tovarasii astia nu mai e de gluma! Maine-poimaine trimit un OZN spre Marte si ii zavnta pe extraterestrii aciuati acolo…

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ce nord-coreenii au atins vajnice progrese in realizarea fuziunii nucleare, iata ca a venit si timpul ca un savant iranian sa se […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.