Creierul psihopatilor are o structura diferita

Scris de

Imagini cu creierele prizonierilor prezinta diferente notabile intre cele ale detinutilor diagnosticati ca psihopati si ale acelora care nu sunt. Cel putin, aceasta este concluzia unor cercetatori de la University of Winsconsin.

Acest rezultat poate aduce o explicatie pentru comportamentul crud si puternic anti-social pe care il au unii psihopati. Studiul arata ca psihopatii au conexiuni mai putine intre o anumita zona (vendromediala) din cortexul prefontal (hipotalamusul) si amigdala – aflata in asa-numitul creier emotional. Cortexul prefontal este partea cea mai dezvoltata a creierului, fiin totodata responsabil cu controlul sentimentelor de empatie si vinovatie. Amigdala controleaza frica si anxietatea.

”Acesta e primul studiu ce arata atat diferente structurale cat si functionale in creierele oamenilor diagnosticati cu psihopatii”, spune Michael Koenigs de la Centrul de Medicina al Winsconsin University. ”Aceste doua structuri din creier, care controleaza emotiile si comportamentul social, par a nu comunica asa cum ar trebui”, ne lamureste acesta.

Prof. de psihologie Joseph Newman are preocupari vechi in diagnosticare celor cu psihopatii. ”Anormalitatile de ordin structural si functional ofera dovezi solide despre faptul ca aceste disfunctionalitati observate in circuitul socio-emotional reprezinta o caractersitica a atacatorilor psihopati”. ”Sper ca desfasurarea colaborarii noastre sa faca mai clara originea acestei disfunctii, precum si tehnici de a trata problema”, spune Newman.

Ceea ce arata acest studiu e ca exista o anume anormalitate asociata cu psihopatia criminala.

Sursa: Physorg
Sursa foto: Kcneurofeedback

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.