Dieta mamei poate influenta preferintele copilului

Scris de

Femeile insarcinate si cele care alapteaza au si mai multe motive sa se alimenteze corect. Studiile au aratat ca aromele prezente in dieta acestor femei influenteaza dezvoltarea craniana a bebelusilor si de asemenea pot avea un rol decisiv in stabilirea preferintelor in materie de mancare. Descoperirile le-ar putea ajuta pe mame sa inceapa cat mai devreme demersurile pentru a-si transforma copiii in niste mancaciosi sanatosi.

Spre exemplu, mamele care au consumat suc de morcovi in perioada sarcinii sau alaptarii au avut bebelusi ce preferau cerealele cu gust de morcovi, spre deosebire de cei ai caror mame au consumat mai mult apa. Mancarea cu gust de cirese sau menta consumata de mame a influentat preferintele bebelusilor pentru aceasta.

Cercetarile sunt importante pentru parinti in privinta luarii primelor decizii intelepte in ceea ce priveste alimentatia copiilor.

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Mom Logic

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.