Expozitie cu dinozauri imensi la Paris

Scris de

Fosile de dinozaurCine nu si-a dorit sa dea nas in nas cu animale maiestuoase precum dinozaurii?

Pana pe 15 septembrie 2011, Institutul de Paleontologie din Paris gazduieste pentru prima oara in lume fosilele unor dinozauri de o marime impresionanta si de o calitate exceptionala. Premiera mondiala este o ocazie unica de a retrai preistoria. Dinozaurii sunt adusi si reprezentati in taliile lor naturale. Os cu os este pus la locul lui, marimea lor fiind cea reala.

De obicei un astfel de animal se conserva in proportie de cam 30% dar un singur dinozaur in lume s-a conservat 85%. Numit “dinozaurul mumie”, un ierbivor de tip Diplodocus uimeste oamenii la intrarea in Institut. Ceea ce il face special sunt elementele pielii sale ce s-au conservat de-a lungul erelor, dand aspectul unei mumificari.

Fundatia stiintifica creata de printul Albert I de Monaco in 1910, deschide portile sale pentru a dezvalui ce specimene inedite s-au descoperit in Statele Unite ale Americii acum cativa ani.

Institutul se afla pe strada Rene Panhard 75013 Paris, intrarea este libera in toate zilele saptamanii de la 11:30 la 17:30 si in weekend pana la orele 17.

Autor: Roxana Vataselu

Sursa: Le Figaro
Sursa foto: New York Daily News

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.