Femeile inalte sunt predispuse la mai multe tipuri de cancer

Scris de

CancerOamenii inalti sunt predispusi la mai multe tipuri de cancer, potrivit unui studiu facut de Universitatea Oxford.

Studiul a aratat ca la femei riscul de cancer creste cu aproximativ 16% pentru fiecare crestere in inaltime de 10 centimetri. Studii anterioare au aratat ca exista o legatura intre inaltime si riscul de cancer, dar acest studiu extinde concluziile la mai multe forme de cancer, pentru femei cu diferite moduri de viata si medii economice.

“Legatura dintre inaltime si cancer pare sa fie comuna mai multor tipuri de cancer, la diferite persoane; aceasta sugereaza un mecanism de baza comun, care actioneaza in vietile oamenilor atunci cand cresc”, spune Dr Jane Green, autorul studiului.

Pentru a cerceta impactul inaltimii asupra cancerului, Dr Green si colegii sai au evaluat asocierea dintre inaltime, diferiti factori relevanti pentru cancer si aparitia cancerului. Studiul a inclus 1,3 milioane de femei de varsta medie din Marea Britanie, inscrise intre 1996 si 2001. In acest interval, 97,000 de cazuri de cancer au fost identificate.

Desi inca nu este clar in ce fel inaltimea creste riscul cancerului, este posibil ca influentele mediului incluzand dieta si infectiile din copilarie, la fel ca nivelul hormonului de crestere, sa fie implicate.

Sursa: Science Daily
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.