Ferestre cu celule solare in ele

Scris de

“Georgica, inchide fereastra sa se faca curent”! Desi pare o contradictie am putea asista la astfel de scene in viitorul apropiat dupa ce o firma britanica a castigat 150.000 de dolari ca sa inceapa comercializarea de ferestre cu celule solare la purtator.

Oxford Photovoltaics, un grup afiliat la celebra universitate, a castigat premiul la concursul britanic “Solutii Disruptive”. Firma isi va pune in aplicare propria tehnologie care se bazeaza pe implantarea de celule solare pe geamul ferestrei. Aceste celule imita procesul de fotosinteza din plante.
Durata de viata a lor este si ea mai mare decat a celor traditionale, asteptandu-se sa functioneze pentru 20 de ani fata de 2-3 ani cat o duc in mod curent alte celule solare “organice”.

Producerea acestora costa aproape la jumatate fata de tehnologiile actuale care sunt dependente de metale rare si tehnologii de vidare.

Astept sa vedem cum ne vom face cafeaua de dimineata la lumina soarelui si cu aroma de paralela 45.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.