Gaurile negre nu sunt ce par a fi

Scris de

Daca pana in prezent se credea ca gaurile negre inghit tot ce se afla in preajma lor si ca nimic nu le poate scapa, doi cercetatori vin sa contrazica acest lucru. Un studiu efectuat de catre Prof. Samuel Braunstein si Dr. Manas Patra sugereaza ca exista informatii ce ar putea supravietui unei gauri negre.

Implicatia pe care o poate avea aceasta decoperire este revolutionara, pentru ca schimba radical ideea despre gravitatie, care nu mai este vazuta ca o forta fundamentala a naturii. Dupa cum spune Braunstein, teoria lor isi propune sa ofere o alternativa la teoria gravitatiei, bazata pe teoria cuantica a informatiei. Este vorba de o teorie a gravitatiei care sa poata fi aplicata la gaurile negre, pentru ca mecanica cuantica nu inglobeaza o astfel de teorie.

Cercetarea celor doi foloseste principiile de baza ale mecanicii cuantice pentru a da o noua descriere a informatiei scurse dintr-o gaura neagra.

Inca de la aparitia mecanicii cuantice, fizicienii au incercat sa uneasca aceasta teorie cu o teorie a gravitatiei, acesta fiind un ideal al fizicii din ultimele decenii. Teoria cuantica a informatiei, spune De Patra, va juca un rol central intr-o teorie viitoare ce va combina mecanica cuantica si gravitatia.

Autor: Nicolae Cobzaru

Sursa: York.ac.uk
Sursa foto: Zmescience.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.