Google aduce nanoparticule in lupta contra cancerului

Scris de

google nanoparticule nanotehnologie cancerGoogle lucreaza la crearea unor nanoparticule care sa detecteze cancerul in stadii incipiente, acestea urmand sa ajunga in fluxul sangvin al unei persoane prin ingerarea unei pastile ca oricare alta.

Ulterior, acestea vor circula prin vene si artere. In final, nanoparticulele se vor atasa de peretii celulelor bolnave, care vor putea fi astfel identificate si analizate. Nanoparticulele vor avea si un miez magnetic, astfel ca vor putea fi extrase din corp, urmand ca apoi datele sa fie extrase.

Proiectul a fost inspirat de cazul unui inginer al Google, care, in urma unui accident de bicicleta, a fost diagnosticat cu cancer la rinichi – o forma a bolii care nu prezinta simptome decat atunci cand este prea tarziu – dupa ce medicii de la serviciile de urgenta au efectuat o serie de analize pentru a verifica existenta unei hemoragii interne.

Proiectul este desfasurat in cadrul Google X, un centru de cercetare al gigantului american cu preocupari in mai multe domenii aflate la limita cunoasterii.

„Incercam sa infometam moartea prin prevenirea bolii“, spune dr. Andrew Conrad, biolog molecular, care conduce divizia de stiinte ale vietii din cadrul X Lab. „In mod fundamental, inamicul nostru este moartea. Dusmanul nostru este moartea nenecesara. Pentru ca avem tehnologia de a interveni si ar trebui sa punem mai multa energie si efort in acest lucru“, mai spune el.

Compania va crea si o bratara care va citi datele transmise de nanoparticule prin intermediul undelor radio sau a luminii.

Printre inovatiile dezvoltate in cadrul laboratorului se numara lentilele de contact care monitorizeaza nivelul glicemiei persoanelor care sufera de diabet si tacamurile speciale pentru persoanele carora le tremura mainile.

Sursa: The Hindu
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.