Trei reguli de aur pentru alegerea saltelei

Scris de

care este cea mai buna saltea?Unul din factorii care influenteaza calitatea somnului este salteaua pe care dormim. De multe ori asociem agitatia din timpul noptii si imposibilitatea de ne odihni cu oboseala, stresul, gandurile negative si mai putin cu starea saltelei pe care dormim. De multe ori, nici nu constientizam faptul ca nu avem o pozitie corecta de somn, corpul obisnuindu-se cu rutina unor pozitii incorecte si cu faptul ca salteaua nu este una potrivita nevoilor noastre.

Disconfortul fizic, iritatia, somnolenta si starea proasta sunt cauze principale ale lipsei de odihna. Prin urmare, ar trebui sa acordam o mai mare atentie atunci cand cumparam o saltea, astfel incat aceasta sa fie conforma tuturor nevoilor organismului nostru.

O data cu trecerea timpului, salteaua invecheste, isi pierde forma si implicit eficacitatea. Astfel, din motive de igiena, a posibilelor alergii ce pot aparea in timp sau pentru evitarea problemelor legate de coloana vertebrala aceasta trebuie inlocuita cu o saltea noua.

Caracteristicile persoanelor care folosesc salteaua reprezinta prima regula pentru alegerea saltelei. Greutatea si inaltimea sunt trasaturi definitorii care influenteaza alegerea unei saltele. De asemenea, varsta utilizatorului joaca un rol important pentru o alegere corecta. In timpul tineretii, persoanele fara afectiuni medicale prefera saltelele mai ferme, care sa sustina coloana si muschii, in timp ce o saltea moale poate deteriora conditia coloanei. La varsta adulta (inaintata) o saltea cu o duritate medie este mai recomandata, in detrimentul celorlalte tipuri.  Salteaua trebuie sa asigure o sustinere flexibila – cu un design cu adevarat ortopedic, ce se adapteaza automat la fiecare forma a corpului si urmeaza miscarea acestuia. Nu trebuie sa apara puncte de presiune neplacute, pozitii incomode, deoarece salteaua ar trebui sa se adapteze flexibilitatii corpului.

A doua regula de aur pentru alegerea corecta a unei saltele o reprezinta compozitia acesteia si materialele din care este confectionata. Materialele trebuie sa permita absorbtia umiditatii, o aerisire rapida si eficienta, sa fie antialergice si sa impiedice formarea larvelor de acarieni la suprafata saltelei. Tratamentul Argentum aplicat saltelelor Silver Memory permite emiterea ionilor de argint, un sistem foarte bun impotriva acarienilor si a microorganismelor ce impiedica declansarea de reactii alergice. O alta optiune ce permite ventilarea rapida a saltelei o reprezinta  inserarea in fibra de textile a microcapsulelor cu Aloe Vera pentru a nu permite dezvoltarea acarienilor pe suprafaza saltelei. Alegeti intotdeauna materiale care permit circulatia aerului si inlatura umiditatea!

A treia regula de aur pentru alegerea corecta a unei saltele este testarea acesteia. Alegeti un comerciant care permite testarea saltelelor in cadrul unui showroom. Oferiti-va 10-15 minute pentru a sta intins pe fiecare saltea, pentru a incerca mai multe pozitii si abia apoi luati decizia de cumparare.

Magazinul online www.saltele-online.ro pune la dispozitia cumparatorilor o gama variata de saltele, din toate categoriile mentionate mai sus, ce pot fi testate in showroom.

Sursa: Saltele-Online
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Florentina says:

    Imi place a treia varianta. Ar fi comic sa stau 15 minute pe un o saltea intr-un magazin dar util.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.