Surpriza: Xiaomi ajunge al treilea producator mondial de smartphone-uri, in fata Huawei, Lenovo si LG

Scris de

xiaomi-mi4Se ascute lupta in domeniul smartphone-urilor: producatorul chinez Xiaomi a ajuns cel de-al treilea producator mondial, potrivit Strategy Analytics, in conditiile in care pentru podium se mai lupta si grupurile Huawei, LG Electronics, dar si Lenovo, care tocmai a terminat de preluat Motorola.

Xiaomi a reusit performanta dupa ce a reusit sa isi devanseze concurentii pe piata chineza, datorita telefoanelor ieftine dotate cu functii high-end.

Xiaomi fabrica telefoane care functioneaza cu sistemul de operare Android al Google si mentine costurile la un nivel scazut prin comercializarea aparatelor direct pe internet, pentru anul viitor avand ca obiectiv cresterea de cinci ori a vanzarilor, la 100 de milioane de unitati.

Acum, fondatorul Xiaomi, Lei Jun, are de gand sa lanseze compania pe zece noi piete, dupa lansarile din India si Singapore. Compania chineza a anuntat in aprilie ca intentioneaza sa intre pe pietele din India, Brazilia, Rusia, Malaezia, Indonezia, Thailanda, Vietnam, Turcia, Mexic si Filipine.

Pe de alta parte, Samsung are mari probleme, gigantul fiind storcit de succesul Apple cu noile iPhone 6 si iPhone 6 Plus, de dimensiuni mai mari, dar si de rivalii chinezi, care vand mai ieftin.

Cota de piata a Samsung pe piata globala a scazut la 24,7% in trimestrul al treilea, de la 35% in urma cu un an. In cazul Apple, cota de piata a scazut la 12,3%, de la 13,4%. Topul primilor cinci mari producatori de smartphone-uri la nivel mondial este completat de coreenii de la LG Electronics – cu o cota de piata de 5,2%, si grupul chinez Huawei Technologies – cu 5,1%. Totusi, daca adunam datele Lenovo cu Motorola, atunci grupul chinez ar ajunge pe pozitia a treia, cu aproximativ 8% din piata, potrivit Strategy Analytics.

In schimb, compania de cercetare a pietei IDC are un un clasament putin diferit: Samsung (23,8%), Apple (12%), Xiaomi (5,3%), Lenovo Group (5,2%) si LG electronics (5,1%).

De remarcat ca fostele glorii HTC, BlackBerry si Nokia – actualmente Microsoft nu mai au nici in clin nici in maneca cu pozitiile fruntase, in vreme ce la Sony divizia de smartphone-uri a provocat o pierdere operationala┬áde 1,6 miliarde de dolari, desi produce smartphone-uri laudate.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: GizmoChina

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] companii au imbratisat Android si realizat profituri impresionante, precum Samsung sau Xiaomi, noua senzatie din […]

  2. […] este acum cel mai mare producator din China si al treilea din lume, la mare concurenta cu Huawei. Recent, Xiaomi a inceput extinderea in […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.