HP va lansa Chronowing, un ceas inteligent propriu compatibil cu iPhone si Android

Scris de

hp chronowingDe cand au aparut zvonurile cu Apple iWatch in urma cu doi ani, aproape toti gigantii IT au lansat astfel de produse, fie ca vorbim de Samsung, LG Electronics, sau chiar Motorola si Microsoft.

Ei bine, cum ceasul inteligent de la Apple se va lansa abia in primavara anului viitor, asta nu inseamna ca si ceilalti stau degeaba.

Hewlett-Packard vrea sa realizeze un ceas inteligent impreuna cu designerul Michael Bastian, iar acum au prezentat mai multe detalii despre acesta. Numit Chronowing, acesta nu foloseste Android sau alt sistem de operare, fiind mai discret. Nu va numara pasii si nici nu veti putea face apeluri cu el, dar prezinta notificari si cu ajutorul sau pot fi vazute SMS-urile, emailurile sau calendarul. Nu masoara ritmul cardiac, nu verifica somnul si nu are nici macar microfon. Controlul nu se va face prin intermediul ecranului tactil, ci cu ajutorul unui buton lateral, de unde poate fi controlata si muzica. De asemenea, va avea fete interschimbabile pentru personalizare. Ceasul este compatibil atat cu iPhone, cat si cu Android, astfel incat „smartphone-ul sa nu dicteze ce ceas sa porti“.

Desi interfata prezinta un model clasic, cu limbi, acestea nu sunt traditionale, ci folosesc un ecran monocrom LCD, care poate arata si vremea, pretul actiunilor sau alte informatii.

Chronowing va fi vandut in mod exclusiv prin retailerul de moda Gilt.com si va costa 349 de dolari. De asemenea, va exista o editie limitata cu ecran de safir si curea de aligator, totul pentru 649 de dolari.

Spre deosebire de ceasurile inteligente actuale, Chronowing va avea o baterie care tine sapte zile.

Daca restul companiilor IT care au intrat in hora smartwatch-urilor le prezinta ca pe niste gadgeturi, HP face drumul invers si „vinde“ cumparatorilor ideea unui ceas de lux, nu un dispozitiv, pentru diferentiere. Astfel, Chronowing seamana mai mult cu o bijuterie.

Bastian spune ca ceasul „intentioneaza sa te faca mai politicos“.

Sursa: Business Insider
Sursa foto: Wall Street Journal

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.