Imagini uimitoare cu asteroidul Vesta

Scris de

NASA a prezentat imagini uluitoare cu Vesta, al doilea asteroid ca marime din sistemul nostru solar.

Fotografiile clipul video au fost realizate de sonda spatiala Dawn, care a ajuns la tinta sa dupa aproape patru ani de calatorie. Imaginile au fost luate de la o distanta de 5.200 de kilometri si transmise catre Terra in 24 iulie 2011. “Rabdarea noastra ne-a fost recompensata. Acum exploram una din ultimele lumi necartografiate din sistemul solar”, a declarat inginerul Marc Rayman, de la Jet Propulsion Laboratory.

Vesta are un diametru de circa 530 de kilometri iar cercetatorii cred ca s-a format acum 4,6 miliarde de ani. Desi corpul ceresc poate detine urme ale unei supernove care i-a iradiat suprafata, oamenii de stiinta se concentreaza acum la lucrurile evidente. Unul dintre cele trei mari cratere ale Vestei a fost botezat “Omul de Zapada” (the Snowman-nr).
In curand, sonda spatiala va cobori la 2.700 de kilometri distanta iar NASA se asteapta sa isi atinga orbita si sa inceapa misiunea pe 11 august.

In august 2012, nava spatiala se va indrepta catre Ceres, cel mai mare obiect din centura de asteroizi aflata intre Marte si Jupiter, cu un diametru de 950 kilometri. Cercetatorii sa asteapta sa gaseasca urme de vulcani noroiosi la suprafata si un ocean lichid sub aceasta.

Sursa: Wired
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.