Foxconn va inlocui muncitorii cu un milion de roboti

Scris de

Angajati FoxconnFoxconn, producatorul hardware devenit faimos dupa o serie de sinucideri cu tam-tam, planuieste sa isi inlocuiasca angajatii cu roboti.

Compania taiwaneza produce laptopuri, telefoanele mobile si alte gadgeturi pentru Apple, Hewlett-Packard, Dell si Sony. Motivul schimbarii a fost anuntat de catre fondatorul Terry Gou la o petrecere. Compania doreste sa mareasca eficienta productiei si sa combata cresterea costurilor cu forta de munca.

Momentan, numarul angajatilor este de aproximatix 1,2 milioane, dar nu se stie cati dintre acestia isi vor pierde locul de munca in favoarea robotilor.

Cel putin 16 muncitori s-au sinucis de la inceputul anului 2010 la fabrica Foxconn din Shenzen, China, ce angajeaza sute de mii de muncitori. Alti trei au incercat sa se sinucida la locul de munca. In mare parte dintre cazuri, oamenii s-au aruncat de pe cladiri.

Ca raspuns la situatie, compania a promis sa instaleze “plase de suicid”, pentru a descuraja angajatii si a spus ca va oferi o crestere de 20% a salariului pentru unii muncitori.

Hon Hai Precision Industries, compania-mama Foxconn, a fost acuzat in repetate randuri ca obliga muncitorii sa lucreze indelungat sub conditii de stres, pentru un salariu mic.

Sursa: CNET
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] in adevaratul sens al cuvantului. Bazata in Taiwan, firma e cel mai mare contractor din lume si are circa 1,2 milioane de angajati, marea majoritate in China. Foxconn asambleaza iPhone si iPad, dar si produse pentru Sony, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.