Apple devoreaza doua treimi din profiturile telefoniei mobile

Scris de

iPhone este un succes gigantic pentru Apple. Pe langa faptul ca face aproape jumatate din veniturile colosului gadgeturilor, iPhone aduna si doua treimi din profiturile totale ale producatorilor de telefoane inteligente.

Cifra a fost furnizata de catre compania de consultanta Asymco, fondata si condusa de romanul Horatiu Dediu. El a adunat datele din rapoartele financiare ale principalilor protagonisti care se concureaza pe piata pentru banii nostri de telefoane.
Asymco precizeaza ca Apple are 66,3% din placinta, urmata de Samsung cu 15%, Research in Motion (RIM) aduna cu BlackBerry-urile sale 11% iar HTC mai scoate din palarie alti 7,4%. Mai mult, patru mari producatori mondiali, Nokia, Motorola, SonyEricsson si LG au inregistrat pierderi in ultimul trimestru.
Potrivit Strategy Analytics, Apple detine acum coroana livrarilor de smartphone-uri, cu 18,5% din piata, urmat de Samsung cu 17,5% si Nokia cu 15,2%.

Samsung, principala amenintare, foloseste trei platforme

Spre deosebire de analistii acesteia, care dau Samsung cu 19,2 milioane de telefoane inteligente vandute, Dediu estimeaza ca gigantul coreean a livrat 19,9 milioane de unitati. Apple a anuntat deja oficial ca vinde 20,3 milioane de terminale.  Problema e ca Samsung produce telefoane pe trei platforme diferite, Android, Windows Phone 7 si propriul Bada OS. Zvonurile zic ca societatea a renuntat la publicarea defalcarii si a numarului de telefoane, nu doar din cauza problemelor de patente avute cu Apple si Microsoft ci tocmai pentru ca livrarile cu Android s-ar afla sub vanzarile Nokia, de 16,7 milioane de telefoane Symbian.

HTC va depasi Blackberry si Nokia

Dediu mai scrie si ca era cresterii usoare a producatorilor in zona de smartphone-uri a luat sfarsit si ca deja e foarte clar din grafic ca Symbian si BlackBerry OS au devenit o povara pentru promotorii lor iar utilizatorii nu mai cumpara orice, din moment ce scaderile nu sunt ciclice. Nokia a sarit deja in barca Microsoft, dar RIM incearca o tranzitie catre QNX, sistemul de operare prezent pe tableta PlayBook. De asemenea, competitia incinsa ar putea lovi puternic companii mai mici precum Motorola sau Sony Ericsson. In plus, aruncarea in lupta a unui iPhone nano pentru segmentele low-cost sau mediu de pe zona mobilelor destepte ar fi aproape echivalenta cu un dezastru pentru micii producatori de Android sau LG, care nu pot face profit nici macar asa. Iar Apple exact asta are de gand sa faca.
De asemenea, in acest ritm, HTC va depasi RIM peste trei luni la numarul de telefoane inteligente vandute, dupa ce a dat 12,1 milioane de unitati trimestrul trecut (+142%), in vreme ce la RIM s-au vandut 13,2 milioane de telefoane BlackBerry (+18%). Dediu mai spune ca HTC va depasi si Nokia in curand pe zona de smartphone-uri.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Gizchina.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.