Microsoft vrea 15 dolari pentru fiecare telefon Samsung cu Android

Scris de

Mai stiti vorba despre cazutul din lac in put? In goana de a concura cumva Apple si iPhone in domeniul terminalelor mobile, Google si o pletora de producatori hardware sprijina Android.

Care e open source, gratis si foarte functional. Dar rand pe rand, mai toti marii producatori de telefoane Android au fost dati in judecata de Apple pentru incalcarea de patente. Motorola, HTC si Samsung sunt doar cateva din tintele lui Steve Jobs. Unii, precum HTC “s-au facut frate cu dracu” anul trecut sa treaca puntea. Anul acesta deja au mai si alte aparut nume: Velocity Micro si General Dynamics. Toate acestea au acceptat plata unor redevente catre Microsoft. Gigantul din Redmond nu-i da in judecata pentru incalcarea de patente, ba chiar le da “munitie” in razboaiele din justitie contra Apple. Altii, ca Motorola, au zis pas…
Steve Ballmer vrea acum ca Samsung sa ii plateasca 15 dolari pe fiecare telefon Android vandut, ca o redeventa. E in interesul sau ca acesti cvasi-rivali – care fac foarte multi bani din Android – sa fie aparati de Apple, din moment ce produc si dispozitive cu Windows Phone 7.  Cel mai probabil oferta Microsoft vine la pachet cu binecuvantarea ca Samsung sa realizeze telefoane cu WP7 avand propriile procesoare, in locul celor Qualcomm cerute neaparat pana acum. Nokia a primit concesii de la Microsoft la partea hardware dar si la modificarea softului, asa ca si Samsung poate primi. Engadget speculeaza ca Microsoft forteaza toti producatorii sa-i dea banii daca vor sa foloseasca Windows 8 pe tablete.

“Santajul si etajul”

Samsung, in schimb, vrea sa scada suma la 10 dolari pe bucata. La 15 dolari cam atata costa o licenta de WP7, asa ca masura e aproape o constrangere-santaj din partea Microsoft. Samsung e deja inghesuita de Apple si s-ar putea trezi cu toata linia sa de dispozitive mobile, precum telefoanele Galaxy S II, Infuse 4G, Droid Charge si tabletele Galaxy Tab de 10,1 si 8,9 inci, interzise la import in SUA. Ceea ce ar insemna o mare lovitura pentru profiturile gigantului. Nomura estimeaza ca in acest trimestru Samsung a intrecut Nokia si a devenit cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, cea mai mare parte fiind in mod clar Android, chiar daca utilizeaza si WP7 si propria platforma Bada.

Google lucreaza pentru Microsoft

Pana la urma, un profit mic e mai bun decat deloc. Ce este enervant e ca asta inseamna ca am putea avea o scumpire a telefoanelor Samsung Android cu pana la 45 de dolari. In plus, Google practic lucreaza acum in folosul Microsoft dezvoltand Android. Deja, gigantul din Redmond face mai multi bani din Android decat din propriul Windows Phone

Sursa: Daily Tech
Sursa foto: etechmag.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

 1. PoliFX says:

  O porcarie , linux nu are nimic “imprumutat” de la microsoft. Cand se spune linux , ma gandesc ca se refera la kernel , care parte este singura folosita pe android. Kernelul linux utilizeaza tehnologie patentata de Microsoft … ha , ha , ha . Microsoft utilizeaza tehnlogie din lumea open source , nu cumva ei trebuie sa plateasca lumii intregi ?. Sau cel putin pentru ca pana la windows 7 ne-a vandut un sistem de operare de rahat .

 2. XP e foarte bun si acum, dar Microsoft trebuie sa faca bani din ceva, asa ca scoate cate un sistem de operare desktop/laptop la 3-4 ani.

  But XP jus doesn’t die!

  In privinta Linux, Microsoft a mai folosit aceeasi tactica la inceputul anilor 2000, cand Linux-ul devenea din ce in ce mai prietenos pentru desktop si o adevarata pacoste pentru zona serverelor.

  https://renne.ro/it/microsoft-foloseste-tactici-anti-linux-impotriva-motorola/234

  Diferenta e ca atunci a functionat, pentru ca Microsoft era un mamut iar firmele care sprijineau Linux era micute. Mai tine cineva minte, de exemplu, disputa cu Lindows? Sistemul lor de operare era aproape la fel ca XP-ul ca look, doar ca era Linux. In plus numele diferea cu putin. Microsoft i-a fortat sa-si schimbe numele in Linspire. Acum, Microsoft lupta ca Apple sa nu aiba drepturi pentru “App Store” (magazin de aplicatii) cand ei au pentru “Windows” (ferestre)…. Asta legat de ipocrizie.

  Legat de Linux, partea nasoala pentru Microsoft e ca acum e sprijinit de mari corporatii iar Google ii fenteaza pe orice plan.

 3. […] care foloseste Android pe telefoanele mobile, iar acesta este derivat din Linux -, iar mari recent Microsoft vrea cate 15 dolari pe fiecare telefon Samsung cu Android vandut. “Este usor de estimat ca mai multe intelegeri vor feni in aceasta toamna”, au postat […]

 4. […] in urma cu cateva luni, presa a scris ca Microsoft cere 15 dolari pentru fiecare telefon Android vandut de Samsung. Deja Microsoft are un astfel de acord cu HTC, semnat anul trecut, prin care taiwanezii platesc […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.