Implanturile cu explozibil pun in alerta aeroporturile

Scris de

Aeroporturile sunt alertate de posibile atacuri ale teroristilor al-Qaeda, care pot introduce chirurgical material explozibil pentru a folosi corpuri-kamikaze. Se incearca implantarea explozibilului in abdomen, fese sau sani astfel incat teroristii sinucigasi sa poata trece nedetectati.

Expertii in securitate ai SUA au avertizat liniile aeriene si autoritatile din aeroporturi in legatura cu noua amenintare printr-un memorandum secret. Acestia se tem ca teroristii fanatici si-ar putea injecta substante chimice detonabile pentru a exploda.

“Acesta este urmatorul pas logic pe care il pot face extremistii. Ei sunt deja experti in fabricarea bombelor nedetectabile si am vazut cazuri in care al-Qaeda a folosit bombe ascunse imprejurul sau in interiorul corpului”, a spus expertul in securitate aviatica, Chris Yates. “Imediat ce ne imbunatatim tehnologia, expertii in fabricarea bombelor vin cu ceva nou. Un scaner corporal nu poate detecta astfel de mecanisme”.

Administratia de securitate si transporturi a SUA scrie: “Guvernul nostru are informatii despre doctori care si-au oferit ajutorul extremistilor pentru a implanta mecanisme explozibile in oameni si animale care ar sluji atacurilor teroriste”. Potentialii purtatori de bombe ar avea o adeverinta medicala care le-ar permite sa tina asupra lor o seringa cu ac. Ar fi suficient sa elimine securitatea in timpul inregistrarii pentru un zbor.

Pana acum, teroristii s-au bazat pe bagajul de mana, pantofi sau lenjerie de corp pentru a-si ascunde bombele si a trece nedetectati la verificarea din aeroport. Insa la inceputul acestui an, MI5 (The Security Service – Serviciul Britanic de Securitate) a declarat ca s-au gasit dovezi despre intentia teroristilor de a folosi bombe implantate chirurgical. Acestia se tem ca “bombele umane” ar putea trece drept diabetici sau suferinzi ai altor afectiuni pentru a-si ascunde incarcatura atunci cand sunt chestionati.

Autor: Adriana Serban

Sursa: Mirror
Sursa foto: Flash News Today

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.