Cum arata primul Nokia cu Windows Phone 7

Scris de

Stephen Elop, directorul executiv al Nokia, a prezentat joi primul telefon mobil produs de companie ce urmeaza sa inglobeze sistemul de operare Windows Phone 7, cu nume de cod Sea Ray.

El a facut prezentarea imediat dupa lansarea modelul N9, primul si ultimul al finlandezilor cu MeeGo, platforma dezvoltata impreuna cu Intel. Elop a cerut reporterilor prezenti sa nu scrie despre el. In mare, smartphone-ul este asemanator cu proaspat-lansarul N9: ecran cu Gorilla Glass, camera de 8 megapixeli cu lentile Carl Zeiss.
Dezvaluirea a fost facuta initial pe blogul Technet.

La inceputul acestui an Nokia si Microsoft au format un parteneriat prin care nordicii sa integreze sistemul de operare Windows Phone 7, in timp ce Microsoft pompeaza catre ei in jur de un miliard de dolari. Nokia este primul producator mondial de telefoane dar situatia sa nu este deloc roza. Compania este prinsa ca intr-o menghina de producatorii americani ca Apple in zona produselor scumpe si de cei asiatici precum ZTE, Huawei (ambele din China) si Micromax (India) in zona terminalelor foarte ieftine. Nomura estimeaza ca in acest trimestru Samsung va depasi Nokia la productia de telefoane inteligente iar Apple o va depasi in urmatoarele trei luni.

Pe termen lung, insa, IDC estimeaza ca Windows Phone 7 va ajunge in 2015 la o cota de 20% pe plan mondial, mai mult decat Apple sau BlackBerry, si asta doar datorita parteneriatului Nokia-Microsoft.

Compania finlandeza va renunta la propria platforma Symbian, desi versiunea Ana, lansata recent, e foarte mult imbunatatita fata de precedentele. Chiar daca va trece la WP7, Symbian va exista in continuare, fiind dezvoltat de Accenture.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: TG Daily

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] de 1,7%, in vreme ce la tablete Windows 7 sta tot cam la fel. Estimeaza insa o crestere datorita parteneriatului cu Nokia pentru smartphone-uri si lansarii Windows 8 ARM. Sursa: TechCrunch Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.