Injectiile cu celule stem inverseaza imbatranirea la soareci

Scris de

Soarecii injectati cu celule stem de alte exemplare mai tinere traiesc de trei ori mai mult, ceea ce inseamna ca exista intr-adevar posibilitatea ca procesul de imbatranire sa fie incetinit la un moment dat si la oameni.

Cercetatorii de la Universitatea Pittsburgh au injectat rozatoare care sufereau de progerie cu celule stem care proveneau de la animale sanatoase si tinere. Si, ceea ce anterior era cunoscut ca disfunctionalitatea celulelor stem – precum inmultirea slaba si diferentierea – a fost gasita intr-o multime de tesuturi. Inainte nu se stia daca asta este o cauza a imbatranirii sau un rezultat.

Insa acum experimentul a aratat ca disfunctia celulelor stem este o cauza a schimbarilor pe care le vedem cand inaintam in varsta.

Celulele stem din muschii soarecilor cu progerie erau mai putine ca numar, nu se replicau asa des ca la cei normali si nu se diferentiau in celule specializate. Si, in final, nu regenerau muschiul. Dar cand soareci de 17 zile cu progeria au primite celule stem in abdomen, durata lor de viata a crescut de la 21 la 28 de zile, unii ajungand pana la 66 de zile.

Acestia au crescut aproape la fel de mari ca si cei normali. Iar celulele nu au migrat spre niciun tesut in particular dupa injectia in abdomen.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: impactlab.net

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.