Japonia are un virus “bun”, care dezafecteaza atacurile cibernetice

Scris de

Fujitsu a construit pentru guvernul japonez un super-virus “bun”, care sa dezafecteze la sursa atacurile cibernetice.

Virusul a fost deja testat in mediu controlat, scrie Yomiuri Shimbun. Lucrul la proiect a inceput inca din 2008, in urma unui contract de 2,5 milioane de dolari. Programul lucreaza prim urmarirea surselor atacului, nu doar cele imediate, ci chiar cele folosite pentru a se transmite. Si cand ajunge la sursa atacului, o dezafecteaza.
Deocamdata nu e clar nici macar daca virusul este legal si nu exista niciun fel de lege care sa reglementeze armele cibernetice ca aceasta.
Potrivit ziarului, ministerele japoneze ale Apararii si de Externe deja iau in considerare asamblarea de posibile legislatii.

Graham Cluley de la firma de securitate Sophos este alarmat de dezvoltarea situatiei, argumentand ca asa-numitii virusi “buni” sunt deseori o idee proasta. Si asta pentru ca si acestia ocupa spatiu pe hard si folosesc memorie si procesor.
“Toate programele, inclusiv virusii, contin bug-uri care au consecinte daunatoare si neintentionate. Daca virusii buni au nevoie de un bugfix urgent, vei lansa un alt virus ca sa ajungi din urma?”

Si cand te candesti ca totul a inceput cu Stuxnet, virusul dezvoltat de Israel pentru a deteriora centrifugile iraniene…

Sursa: TG Daily
Sursa foto: thetechnologycafe.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.