Japonezii vor sa cloneze un mamut

Scris de

Jurassic Park nu e departe! O echipa de cercetatori japonezi planuieste aducerea la viata a mamutilor dupa gasirea unui mod de a extrage ADN-ul acestora din celulele inghetate.

Universitatea din Kyoto a trimis in vara lui 2010 o serie de oameni de stiinta in Siberia, in cautarea de tesuturi inghetate de mamuti. Expeditia nu a avut succes, dar cercetatorii cred ca pot obtine celulele potrivite dintr-un mamut conservat si aflat intr-un laborator rus. “Pregatirile pentru realizarea acestui scop au fost facute”, a declarat Akira Iritani, lider al proiectului si profesor emerit la Universitatea din Kyoto.

Precedentele incercari de a clona mamuti au esuat deoarece nucleele celulelor erau prea vatamate de cristalele de gheata. Dar in 2008, japonezii au reusit sa cloneze un soarece din celule care au fost inghetate timp de 16 ani, ceea ce a adus sperante in privinta aducerii la viata a mamutilor.

Daca nucleul poate fi extras, atunci acesta va fi implantat intr-un ovul ade elefant african, de unde nucleul deja a fost indepartat. Scopul este crearea unui embrion, care se implanteaza elefantitei.

Un mamut, primul care ar pasi pe planeta in 5.000 de ani, ar putea aparea cel mai devreme peste 4 ani.

Asteptam cu interes un Giganotosaurus sau un Liopleurodon Ferox!

Sursa: TG Daily
Sursa foto: www.genetologisch-onderzoek.nl

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.