Lichefierea – o alternativa a incinerarii

Scris de

ResomatorO casa funerara din Florida a fost prima in care s-a instalat Resomatorul, o alternativa la incinerare, care functioneaza prin dizolvarea corpului in apa alcalina incalzita in maxim trei ore.

Resomatorul scufunda ramasitele pamantesti intr-o camera de otel plina cu solutie de hidroxid de potasiu, apoi preseaza (la aproximativ zece atmosfere) si incalzeste (la 180 de grade Celsius) solutia timp de trei ore.

Dupa, lichidul rezultat este pur si simplu turnat intr-un sistem de canalizare, pentru ca este steril, nu contine ADN si nu detine niciun risc de mediu. Oasele ramase sunt scoase din resomator si bagate in cremulator (dispozitivul folosit pentru a sfarama fragmentele de oase ramase dupa incinerare), iar eventualele bucati din metal sunt pastrate pentru a fi reciclate.

Totusi, de ce avem nevoie de o alternativa la incinerare? Se pare ca dispozitivele de incinerare folosesc prea multa energie si elibereaza multe emisii de carbon. Presedintele Resomation Ltd, compania care a creat dispozitivul, spune ca resomatorul emite de trei ori mai putine gaze toxice si foloseste de sapte ori mai putina energie decat un incinerator.

Sursa: Popular Science
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. totedati says:

    e sigur ecologic să arunci săpunul la canal? nu faci mai bine săpunuri pe care le vinzi ca să mai recuperezi din pierderi? profit mai mare, mediu mai protejat, amprentă de carbon și mai mică!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.