Munca il face fericit pe om

Scris de

Karl Marx a avut dreptate: munca nu numai ca il inobileaza pe om, dar il si face mai fericit.

Potrivit unei cercetari detaliate in jurnalul Psychological Science, si preluat de Discovery News, savantii au descoperit ca oamenii sunt mai fericiti decat cei lenesi sau sedentari.
Echipa de oameni de stiinta, condusa de Christopher Hsee, de la Booth School of Business de la Universitatea Chicago, a aratat ca atunci cand oamenii au de ales, acestia prefera optiunea lenei. Hsee arata in lucrare ca aceasta ar putea fi o mostenire a evolutiei noastre, cand primatele trebuiau sa conserve energia pentru a concura pentru resurse.

Cercetatorii spun ca un al treilea comportament ar putea fi incurajat in societate – munca degeaba, cu niciun alt scop decat de a ne tine ocupati. Si ca exemplu e dat cel al proprietarilor de case care ar putea aduce acasa soareci si apoi sa puna menajera sa-i prinda, sau guvernele care sa puna oamenii sa construiasca poduri care nu sunt, de fapt, de vreun folos.

Acum inteleg si de ce e asa de multa nefericire in Romania: prea multi stau degeaba!

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Discovery News

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.