Steve Jobs a tras lozul castigator si in mass-media

Scris de

Steve Jobs e un geniu al afacerilor. Iar expertiza si simtul sau pentru preferintele consumatorilor nu se reduc doar la lumea IT-ului, ci razbat pana in cea a presei.

Jobs a cumparat in 1986 divizia de grafica pe computer a Lucasfilm, care s-a numit ulterior Pixar Studios. Compania a lansat de-a lungul vremii o serie de filme de mare succes, devenind un standard in animatie: Toy Story, Monsters Inc, A Bug’s Life, Finding Nemo si altele. Cum compania sa crestea si tot crestea, in 2006 gigantul media Walt Disney a cumparat Pixar pentru 7,6 miliarde de dolari platiti in actiuni.
Ca urmare, Jobs a ajuns cel mai mare actionar al Walt Disney, detinand 7% din titluri.
Decizia sa s-a dovedit mult mai inspirata decat cea de a anula o parte din optiunile de cumparare a actiunilor Apple, care privita drept cea mai mare eroare de afaceri.

De data asta Jobs a tinut actiunile iar acum se dovedeste ca a tras lozul castigator.
Walt Disney a anuntat azi ca profitul sau net a urcat cu 40%, pana la 1,3 miliarde de dolari, potrivit CNN Money. Pe fiecare actiune inseamna 67 de centi, peste estimarile analistilor de 58 de centi. Vanzarile au urcat cu 16%, pana la 10 miliarde de dolari, batand si estimarile de 9,4 miliarde de dolari pentru venituri.

Walt Disney a fost ajutat in rezultatele sale de transmiterea meciurilor de la Cupa Mondiala de catre ESPN, finala NBA intre Los Angeles Lakers si Boston Celtics si veniturile aduse de filmul Pixar Toy Story 3 dar si de productiile Iron Man 2 si Alice in Tara Minunilor. Postul ABC a raportat si el o cresetre cu 19% a vanzarilor.

Disney se alatura altor giganti media, CBS, News Corp si TimeWarner, care au raportat rezultate financiare mai bune decat estimarile.

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.mactropolis.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] cumpara Sony. Acelasi material specula ca Adobe sau Disney, proprietarul imperiului media ABC – unde Jobs este in privat cel mai mare actionar, ar putea fi potentiale tinte. O alta sursa posibila ar fi un interviu recent al lui John Sculley, […]

  2. […] Apple in anii ’80. Dupa o serie lunga de succese, Pixar a fost cumparata de catre Disney iar Jobs a ajuns unul dintre cei mai mari actionari ai companiei de divertisment. La finele anului trecut Disney a anuntat si preluarea […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.