Apple, data in judecata de THX pentru boxele de pe iMac, iPad si iPhone

Scris de

Apple gusta inca o data din propriul “razboi al patentelor”: gigantul a fost dat in judecata de THX, o companie audio fondata de de creatorul Star Wars, regizorul George Lucas.

THX argumenteaza ca mai multe modele ale calculatoarelor iMac, tabletele iPad si o serie de telefoane iPhone violeaza un patent primit in 2008 pentru designul boxelor, prin care fidelitatea sunetului este amplificata. THX acuza ca iPhone 4, 4S si 5 incalca brevetul in cauza, ca si mai multe modele nenumite de iPad si iMac. Apple detine la randul sau mai multe patente legate de boxe, cel mai recent fiind acordat in februarie 2013.
Cele doua parti au termen pana in 14 mai pentru a rezolva amiabil situatia, in caz contrar se va ajunge la proces. Cel mai probabil acestea vor cadea la pace, asa cum Apple a mai facut-o si cu Nokia sau cu reprezentantii Beatles.

Fondata initial ca o divizie a Lucasfilm in 1983, THX dezvolta standarde de sunet si sisteme de certificare pentru cinematograde si sisteme audio. Compania a devenit independenta in 2001 si are acum sediul in San Rafael, California. O alta divizia a Lucasfilm, Pixar, a fost cumparata pe cont propriu de catre Steve Jobs imediat dupa ce a fost dat afara de la Apple in anii ’80. Dupa o serie lunga de succese, Pixar a fost cumparata de catre Disney iar Jobs a ajuns unul dintre cei mai mari actionari ai companiei de divertisment. La finele anului trecut Disney a anuntat si preluarea Lucasfilm.

Cum se mai schimba roata…

Sursa: The Verge
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.