Imperiul contraataca: Disney va cumpara Lucasfilm pentru 4,05 miliarde de dolari

Scris de

Si ala mic, il stiti, care respira greu si era ta-su’, tocmai s-a imbogatit: Walt Disney tocmai a anuntat ca va cumpara Lucasfilm de la fondatorul George Lucas pentru 4,05 miliarde de dolari.

Colosul media a mai anuntat cu aceasta ocazie ca vor aparea inca trei filme din noi din saga Star Wars, primul urmand a fi programat pentru 2015. George Lucas a declarat marti ca “a venit timpul sa dea mai departe Star Wars unei noi generatii de regizori”. El va ramane mai departe consultant in cadrul grupului pentru noi filme.

Lucas a ramas un model in industria cinematografica pentru controlul strict pe care l-a exercitat asupra fiecarui detaliu din universul pe care l-a creat. Cam ca Steve Jobs pe segmentul gadgeturilor. Apropo de de acesta din urma, George Lucas va deveni acum al doilea actionar al Disney, cu 2,2%, dupa familia lui Steve Jobs, care detine 7,7%.

Culmea ironiei, Jobs a ajuns sa detina pachetul respectiv de actiuni dupa ce a cumparat divizia de grafica pe computer a Lucasfilm in anii ’80. Aceasta s-a numit ulterior Pixar Studios si a devenit celebra pentru comediile animate ca Toy Story, Monsters Inc, A Bug’s Life si Finding Nemo. Disney a cumparat Pixar in 2006 pentru 7,4 miliarde de dolari, platiti in actiuni la gigantul media.

Acum tranzactia cu George Lucas se va derula jumatate in bani gheata si jumatate in actiuni la companie. Walt Disney va ajunge sa inglobeze astfel inca un brand celebru in imperiul sau, pe langa Marvel – celebra pentru benzile desenate si  supereroii de actiune, achizitionata in 2009 pentru 4,24 miliarde de dolari, televiziunea sportiva ESPN si postul american ABC.

Forta fie cu noi toti!

Sursa: Reuters
Sursa foto: scenicreflections.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Fondata initial ca o divizie a Lucasfilm in 1983, THX dezvolta standarde de sunet si sisteme de certificare pentru cinematograde si sisteme audio. Compania a devenit independenta in 2001 si are acum sediul in San Rafael, California. O alta divizia a Lucasfilm, Pixar, a fost cumparata pe cont propriu de catre Steve Jobs imediat dupa ce a fost dat afara de la Apple in anii ’80. Dupa o serie lunga de succese, Pixar a fost cumparata de catre Disney iar Jobs a ajuns unul dintre cei mai mari actionari ai companiei de divertisment. La finele anului trecut Disney a anuntat si preluarea Lucasfilm. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.