Jumatate de milion de oameni au trecut la Feedly dupa inchiderea Google Reader

Scris de

Decizia Google de a inchide serviciul Google Reader incepand cu 1 iulie a facut ca peste 500.000 de oameni sa treaca la Feedly, o aplicatie asemanatoare de citit fluxurile RSS.

Compania a anuntat ca si-a crescut latimea de banda de zece ori si a adaugat noi servere pentru a face fata cresterii numarului de utilizatori. Mai mult, Feedly vrea ca in urmatoarele 30 de zile sa solicite sugestii de la utilizatori pentru a imbunatati serviciul. Feedly a promis ca va clona API-ul Google Reader pentru a da utilizatorilor o “tranzitie lina” in momentul cand Google Reader se va inchide.
Oprirea brusca a serviciului Google va forta atat utilizatorii cat si tertii care folosesc serviciile serviciile integrate in produsul Google sa gaseasca alternative. Rivalii de la Press si Reeder au indicat si ei ca doresc gasirea unei solutii. Partea buna este ca exista acum si un alt tip de alternativa, respectiv agregatori ca PulseFlipboardUmano sau chiar Google Currents.

Business Insider scrie ca Google Reader aduce mult mai mult trafic decat Google+, reteaua sociala a celor de la Google. Acesta este cel mai posibil motiv pentru care gigantul inchide Reader. Recent mai multe publicatii online au scris ca motorul de cautare va deschide la conferinta Google I/O din luna mai o sectiune de abonamente la ziare si reviste in magazinul virtual Google Play.

Aceasta este a treia oara cand Google omoara un produs care imi place si pe care il foloseam, dupa Google Labs si iGoogle, “curatate” in 2011 si anul trecut. In 2008, 20% din vizitele de pe pagina de start a Google veneau din iGoogle.

Recent, Google a ofuscat utilizatorii serviciilor sale si prin faptul ca a oprit sincronizarea Gmail cu calendarul si contactele in Windows Phone in urma unui conflict cu Microsoft. La fel au patit si versiunile de mobil ale Google Maps, care nu mai erau vizibile de pe browserele ce nu folosesc WebKit, fiind afectate astfel Opera si Internet Explorer.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Neowin.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] de milioane de dolari. Segmentul lasat liber de Google Reader e jinduit de foarte multi: pe langa Feedly, atat Digg cat si AOL pregatind si ele produse asemanatoare. Concomitent, HTC a preluat ideea si a […]

  2. Iliaaa says:

    Eu am inlocuit iGoogle cu un serviciu nou, dezvoltat chiar la noi in Romania (daca iti vine sa crezi ca exista asa ceva la noi in tara) http://www.startific.com Eu personal il consider superior iGoogle, si cum au spus altii in review-uri se simte ca un “upgrade” fata de igoogle.
    Incearca-l, vei fi surprins ca si mine!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.