Nava care va duce sute de turisti in spatiu a trecut primul test cu succes

Scris de

Virgin Galactic, compania care si-a propus sa faca turismul spatial accesibil unui numar mai mare de oameni, a testat cu succes nava care va duce doritorii de momente de neuitat intr-o calatorie suborbitala.

Naveta VSS Enterprise a zburat atasata de avionul sau caraus, WhiteKnightTwo, timp de 2 ore si 54 de minute, in spatiul aerian de deasupra portului spatial Mojave Air din California, la o inaltime de 13,7 kilometri. Distanta de la suprafata planetei pana la granita cu spatiul este de 100 de kilometri (linia Karman). Enterprise va trebui sa ajunga la 110 kilometri inainte de a plana inapoi spre sol.
Testele vor continua si in 2011. Apoi, toti „astronautii” de ocazie isi pot cumpara bilet. Unul costa 200.000 de dolari.

Virgin Galactic a anuntat ca a strans deja 45 de milioane de dolari din rezervarile facute de 330 de persoane. Compania face parte din Virgin Group, gigant detinut de britanicul Richard Branson.

Video oficial Virgin Galactic:

Sursa: Gizmag
Sursa foto: Virgin Galactic

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] ce Virgin Galactic a anuntat ca va duce pasageri in vidul cosmic pentru circa 200.000 de euro, o alta companie, Space […]

  2. […] private au inceput deja sa investeasca in turismul spatial. Este cazul Virgin Galactic, controlata de miliardarul britanic Richard Bronson. Exploatarea resurselor de pe Luna este, […]

  3. […] o companie care vrea sa trimita oameni in spatiu. Miliardarul Richard Branson a fondat si el Virgin Galactic, cu care spera sa dezvolte turismul spatial iar, cireasa de pe tort, Larry Page de la Google si regizorul James Cameron vor sa mineze aur si […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.