Nava-fantoma care o sa vaneze neobosita submarine

Scris de

Cand un submarin isi face aparitia intr-o zona de lupta, atunci se schimba castigatorul bataliei. Asta daca nu cumva inamicii au nave capabile sa detecteze submarinele si sa le scoata din uz.

Dar Marina SUA (US Navy-nr) si DARPA (Agentia de Aparare si proiecte Avansate -nr) au alte planuri: sa duca lupta un nivel mai departe. Astfel, americanii vor sa creeze o nava robotica ce poate vana submarine la infinit, pana la capatul Pamantului.

Proiectul se numeste ACTUV (acronimul de la Anti-submarine warfare Continuous Trail Unmanned Vessel). Fregatele-inteligente vor fi echipate cu sonare si echipamente de comunicare astfel incat sa detecteze constant submarinele si sa isi precizeze pozitia catre vasele aliate. Isi va folosi senzorii si inteligenta artificiala pentru a realiza manevre.

Iar daca se intampla ca submarinul inamic sa distruga nava, atunci isi va trada ultima pozitie. Proiectul a fost anuntat initial in februarie iar acum au fost demarate primele contracte.

Sursa: Dvice
Sursa foto: Dvice

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Serghei says:

    Un pas înainte. Spre skynet.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.