Nava spatiala Enterprise a efectuat primul zbor cu echipaj uman

Scris de

Doamnelor si domnilor, asistam la scrierea istoriei!
Intr-o buna zi, copii si nepotii nostri se vor uita in urma si vor citi in cartile despre zborurile intergalactice pentru a sarbatori 10 octombrie, chiar inainte de o calatorie spre Marea Linistii de pe Luna sau vulcanul Olympus de pe Marte.

VSS Enterprise, prima nava spatiala comerciala ce va ajunge in Cosmos, a efectuat primul sau zbor cu echipaj uman, plutind pana la spatioportul Mojave din California.

Spaceshiptwo – Enterprise – s-a desprins de nava-mama WhiteKnightTwo – numita Eve – la o inaltime de 15 kilometri si a fost pilotata de Pete Siebold si Mike Alsbury. Siebold a descris nava drept “bucuria de a zbura”.

Totul a decurs perfect. Enterprise nu a avut nicio problema la desprinderea de Eve si toate sistemele au functionat ca la carte.

VSS Enterprise apartine Virgin Galactic, compania excentricului miliardar Richard Branson.

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: Virgin Galactic

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] online Google negociaza preluarea unei participatii la compania de turism spatial Virgin Galactic, detinuta de catre miliardarul Richard Branson, la cateva zile dupa ce tocmai a cumparat Skybox, o […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.