Google vrea actiuni la Virgin Galactic, dupa ce tocmai ce a preluat compania de sateliti Skybox

Scris de

virgin galacticGigantul online Google negociaza preluarea unei participatii la compania de turism spatial Virgin Galactic, detinuta de catre miliardarul Richard Branson, la cateva zile dupa ce tocmai a cumparat Skybox, o companie specializata in sateliti.

Exista doua elemente ale tranzactiei: mai intai de toate Google va furniza cateva sute de milioane de dolari la companie mixta in care Virgin galactic va contribui cu tehnologia dezvoltata in programul spatial. In cea de-a doua parte, motorul de cautare va prelua o participatie mica, de 1,5%, la compania-holding al Virgin Galactic. Aceasta s-ar face pentru 17,8 milioane de lire sterline, ceea ce ar evalua Virgin galactic la 1,2 miliarde de lire.

Prin intermediul tranzactiei, Google ar obtine acces la o tehnologie care poate fi folosita la lansarea de sateliti.

Virgin Galactic a intampinat o serie de dificultati tehnice, dar este pregatita sa inceapa in acest an zborurile turistice. O tranzactie cu Google ar aduce companiei mai multa credibilitate.

Google a anuntat saptamana aceasta ca a cumparat compania Skybox Imaging, specializata in proiectarea de sateliti. Tehnologia Skybox si cea a Virgin ar ajuta planurile Google de a oferi conexiune la internet in regiuni izolate ale lumii.

Astfel, aducand mai multi oameni online, Google va avea mai multi utilizatori care sa-i acceseze serviciile oferite, ceea ce i-ar creste veniturile din publicitate.

Sursa: The Guardian
Sursa foto: Virgin Galactic

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.