Neil Armstrong, primul om pe Luna, a incetat din viata

Scris de

ArmstrongCu 43 de ani in urma, Neil Armstrong a scris istorie cand a devenit primul om care a pasit pe Luna. Iar sambata, 25 August, a decedat, la varsta de 82 de ani.

Armstrong a suferit o operatie pe cord la inceputul lunii si a murit din cauza complicatiilor cauzate de procedura.

“Cu inima grea anuntam ca Neil Armstrong a incetat din viata in urma complicatiilor rezultate din cauza procedurilor cardiovasculare” a anuntat familia lui intr-un comunicat. “Pentru cei care se intreaba cum l-ar putea onora pe Neil, nu avem decat o cerere. Va indemnam sa-i onorati exemplul, realizarile si modestia si, data viitoare cand mergeti afara si este o noapte senina cu luna plina care va zambeste, sa va ganditi la Neil Armstrong si sa-i faceti cu ochiul.”

Armstrong a ajuns prima oara in spatiu prin misiunea Gemini 8. A doua oara a fost binecunoscuta misiune Apollo 11. Pe 20 iulie 1969, Neil Armstrong a parasit nava de aterizare si a devenit primul om care a pasit pe suprafata Lunii.

Dupa ce a plecat de la NASA, a predat inginerie la Universitatea din Cincinnati pentru aproximativ 10 ani.

In decursul anilor, au aparut zeci de mituri si povesti cu privire la aterizarea pe Luna iar Armstrong a fost laudat in nenumarata randuri. Insa a ramas umil, in ciuda realizarii extraordinare.

Steagul pe care l-a infipt in suparfata Lunii nu mai exista demult, insa altele pe care el le-a inspirat raman inca.

Primele cuvinte pe care Armstrong le-a rostit cand a pasit pe Luna vor ramane pentru totdeauna in cartile de istorie si asta datorita adevarului pe care il reprezinta: “Un pas mic pentru un om, un salt mare pentru omenire” (“That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind.”).

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.