O jurnalista s-a masturbat in numele stiintei

Scris de

Zona creierului

cialis online without prescription

responsabila cu luarea deciziilor isi intensifica activitatea in timpul orgasmului, arata un studiu recent care interpreteaza modul in care creierul reactioneaza atunci cand femeile sunt stimulate sexual. Jurnalista Kayt Sukel, de la New Scientist a acceptat sa fie supusa unei scanari cu rezonanta magnetica in timp ce se masturba.

Barry Komisaruk, un cercetator de la Universitatea Rutgers din statul american New Jersey a condus un experiment pentru a detecta care parti ale creierului sunt active in timpul orgamului. Cu ajutorul unei harti a activitatilor cerebrale, el a descoperit ca atunci cand femeile ating climaxul excitatiei sexuale, in cortexul prefrontal al creierului se observa o intensificare a activitatii. Aceasta zona este implicata in autocontrol, inhibitie si alte functii executive ale creierului.

De asemenea, el a mai descoperit ca atunci cand orgasmul este stimulat prin inchipuirea atingerilor, preia controlul emisfera dreapta a creierului, responsabila cu centrii imaginativi si intuitivi.

Peste 30 de zone ale creierului lui Kayt au devenit active, inclusive cele implicate in atingere, memorie si recompense. Orgasmul auto-indus este si un puternic analgezic, actionand aupra centrilor durerii.

Acest studiu s-a axat strict pe obtinerea orgasmului prin masturbare, in timp ce alte studii releva ca in timpul contactului sexual cu un partener, cortexul prefrontal al creierului isi reduce activitatea din moment ce nu mai este nevoie sa iti imaginezi totul.

Autor: Oana Mihalache

Sursa: Gawker
Sursa foto: Hercafe

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.