O noua metoda de a fura codul PIN al cardului bancar

Scris de

tastele unui aparat bancarInfractorii se pot folosi de caldura pe care degetele o lasa in urma lor pe automatele bancare pentru a fura codul PIN.

Atunci cand apesi butoanele pentru a te autentifica, lasi dupa tine urme sub forma de caldura, potrivit unor cercetatori de la Universitatea California, San Diego. Cineva care foloseste bancomatul imediat dupa tine poate utiliza o camera digitala cu raze infrarosii ca sa determine care butoane ale aparatului au fost apasate.

Rezultatele imediat dupa folosire au o precizie de pana la 80%, iar dupa un minut, aceasta ajunge la 50%; dupa un minut si jumatate, sansele de a afla cifrele corecte ajung la 20%.

Totusi, chiar daca e usor pentru un infractor sa afle cifrele din codul PIN, este greu sa isi dea seama care e ordinea lor corecta. In plus, camera cu infrarosu nu funtioneaza bine decat pe taste din plastic, nu si pe cele din metal.

De asemenea, este putin probabil ca cineva care isi permite o camera cu infrarosu sa mai aiba nevoie sa fure de la automatele bancare, avand in vedere ca o camera decenta costa in jur de 18.000 dolari.

Sursa: Popular Science
Sursa foto: Popular Science

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.