Orasele din SUA, in competitie pentru navetele NASA

Scris de

Au mai ramas doar trei: Discovery, Atlantis si Endeavour. Ultimele doua nu vor mai decola niciodata. In decembrie, Discovery va face ultima sa calatorie catre Statia Spatiala Internationala si inapoi. Misiunea navetei este aceea de a le duce resurse astronautilor aflati in misiune acolo. Dupa aceea, NASA va trebui sa gaseasca un loc de odihna pentru cele trei simboluri americane.

Muzeele din cele mai mari orase din SUA au depus deja cereri la agentie pentru a primi o naveta. In cursa au intrat, printre altele: Smithsonian Institution’s National Air & Space Museum (care, foarte probabil, va primi naveta Discovery) din Washington, Intrepid Sea-Air and Space Museum din New York, Tulsa Air and Space Museum din Oklohama, Museum of Flight din Seattle, Brazos Valley Museum of Natural History din Texas, Evergreen Aviation and Space Museum din Oregon, California Science Center din Los Angeles si Kennedy Space Center Visitor Complex din Florida (probabil si aceasta institutie va primi o naveta).

Este foarte probabil sa se faca presiuni politice de catre reprezentantii din Congres si Camera Reprezentantilor ai acestor state si orase pentru ca locul din care acestia provin sa primeasca o naveta.

Sursa: io9
Sursa foto: NASA

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.