Pamantul are un scut de antiprotoni

Scris de

Razele cosmice care strabat Universul in toate directiile. Si cand se ciocnesc cu particulele din atmosfera Pamantului tot felul de lucruri ciudate se intampla. Cum ar fi creearea de antimaterie. De cele mai multe ori, aceste particule sunt anihilate imediat de cele normale. Dar, din cand in cand, acestea raman prinse intr-un inel urias in jurul Terrei, capturate de campul magnetic al planetei.

Se intampla cam acelasi lucru cu ce fac oamenii de stiinta in acceleratoarele de particule, numai ca la o scara mult mai mare. Ei bine, cercetatorii italieni
de la Universitatea din Roma au gasit antiprotoni folosind PAMELA, un detector atasat la un satelit rus de observatie. Multe dintre aceste antiparticule se gasesc in interiorul centurilor Van Allen.
Deja se stia ca pozitroni (anti-electroni – electroni cu sarcina pozitiva) au fost prinsi in campul magnetic al planetei, dar este pentru prima oara cand se gasesc antiprotoni, care sunt de 2.000 de ori mai masivi.

Alessandro Bruno, unul din membrii echipei, spune ca antimateria din centurile de radiatii ale Terrei ar putea fi folosita pentru propulsia viitoarelor nave cosmice, mai ales ca pa Pamant e foarte costisitor de produs. Si mai multe antiparticule se gasesc prinse, probabil, in jurul gigantilor gazosi Jupiter si Saturn.

Acum e clar: Federatia Unita a Planetelor, ale carei nave folosesc antimateria ca sursa de energie, s-a intors in trecut si a instalat in scut de antiprotoni ca sa ajute umanitatea sa detecteze navele invizibile ale Romulanilor!

Sursa: Dvice
Sursa foto: www.scenicreflections.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Mezeyss says:

    Alo oameni buni daca, vreti sa ajungeti sa calatoriti prin univers mai intai va trebuie un sistem de propulsie si un camp de forata asta insemnand ca, trebuie sa inventam un nou sistem de porpulsie campu electric descoperit de tezla daca, reusim sal restabilim adica sal folosim in scopuri umanitare dupa bunu plac o sa ajungem pe ce planeta vrem noi dar nu mai cu o conditie campul; electric poate fi controlat cu campu magnetic da teste pe aca ceva nu sa facut pentru ca, exista nu mai un sistem in care se poate controla campu electric ……..

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.