Panasonic trateaza incalzirea globala ca o floare: transforma dioxidul de carbon in oxigen

Scris de

Panasonic a dezvoltat un sistem care realizeaza in mod artificial fotosinteza, convertind dioxidul de carbon in oxigen. Sistemul este practic o replica a procesului natural realizat de plante.

Acesta foloseste un semiconductor pentru a crea energie la trecerea luminii iar apoi o foloseste pentru converti apa si dioxidul de carbon intr-un material organic numit acid formic, care este ulterior folosit la realizarea de parfumuri si coloranti/vopseluri. De asemenea, acesta poate fi folosit la realizarea de produse de curatat si pesticide. Iar totul se realizeaza cu o eficienta de 0,2%, exact cea intalnita in natura. Partea buna este ca asa se poate neutraliza dioxidul de carbon produs de termocentralele si fabricile din intreaga lume. Partea proasta este ca acidul formic este si el practic o otrava. E imbucurator ca se exista acum o baza de plecare pentru imbunatatirea procesului.
Inventia a fost prezentata la Conferinta privind Conversia si Stocarea Energiei Solare, desfasurata in aceasta saptamana.

Asa ca Getica CCS va muri inainte de a se naste…

In alta ordine de idei, conglomeratul nipon a anuntat tot in aceasta saptamana ca a a realizat in primul trimestru fiscal al anului 2013 un profit mititel de 164 milioane de dolari la vanzari de 23 miliarde de dolari. Destul de putin, dar cand ne gandim la pierderile imense de 10,2 miliarde de dolari de anul trecut, e o performanta.

Sursa: Engadget
Sursa foto: izreloaded.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.