Primul zbor cu echipaj pentru naveta cosmica privata

Scris de

buy cialis online

a>VSS Enterprise, naveta spatiala detinuta de miliardarul britanic Richard Branson, a efectuat primul zbor cu echipaj uman la bord deasupra desertului Mojave din California.

Este al treilea zbor pentru Enterprise si al 33-lea pentru nava-mama.

Nu a ajuns in spatiu, dar SpaceShipTwo a atins o altitudine de 15 kilometri si a ramas atasata de nava-mama WhiteKnightTwo. Zborul a durat 6 ore si 12 minute iar echipajul a fost format din pilotul de test si inginerul de zbor Peter Siebold si membrul de echipaj Michael Alsbury.

Ceilalti, Mark Stucky, Peter Kalogiannis si Brian Maisler au ramas la bordul VMS Eve.
Zborurile de test vor continua in acest an si urmatorul inainte de a cara in spatiu oameni. Urmatorul stagiu va fi decuplarea navei cosmice de nava-mama si sa planeze independent, urmate de un zbor cu folosirea motoarelor.

Virgin Galactic va oferi posibilitatea unui zbor pentru 200.000 de dolari. Deja a primit depozite in valoare de 45 de milioane de dolari de la 330 de clienti. Isi construieste un terminal pentru zboruri la Spaceport America din New Mexico.
Zborurile vor cara 6 oameni pe altitudini sub-orbitale, permitand experienta gravitatiei zero, ca si privelisti miraculoase ale Pamantului.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: TG Daily

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Spre deosebire de alte navete private care sunt proiectate sa poarte mai multi oameni, precum cea a Virgin Galactic, Tycho Brahe-1 poate duce in Cosmos doar un […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.