Regele broastelor manca pui de dinozauri

Scris de

frogzillaCea mai mare broasca ce a topait vreodata pe Terra era contemporana cu dinozaurii. O reproducere a amfibianului apare in holul Stony Brook University Medical Center, scrie New York Times.

Mare cat o minge de volei de plaja, cea mai mare broasca dintotdeauna a trait contemporana cu dinozaurii. Broasca a fost expusa intr-o expozitie mai mare si permanenta care reconstituie si un crocodil vegetarian si un mic dinozaur carnivor.

Broasca respectiva cantarea 4,5 kilograme, potrivit lui David Krause, paleontolog la Stony Brook University si cel care i-a descoperit ramasitele in Madagascar. “Probabil manca orice prada disponibila – soparle si serpi si mamifere. Era destul de mare incat sa manance si puii de dinozauri abia iesiti din oua” adauga el.

broasca expozitieNumele stiintific al sau este Beelzebufo ampinga. A fost nevoie de 15 ani si 75 de fosile pentru a putea realiza o reconstructie precisa. Broasca traia acum 65 de milioane de ani. Are porecla de “broasca din iad” in vreme ce altii o numesc “Frogzilla”. Dr. Krause crede ca broasca este inrudita cu cea numita Pac-Man din America de Sud. Ca si Pac-Man, Beelzebufo isi prinde victimele in mici ambuscade.

Sursa: New York Times
Sursa foto: Daily Mail

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.