Salmonella, hackerita si “inarmata” sa lupte contra cancerului

Scris de

Bacteria Salmonella, faimoasa pentru starile de rau pe care le da si pentru retururile la mancare, ar putea fi noua arma de lupta contra cancerului.

Modificata putin, “militarizata”, bacteria ar putea lupta impotriva cancerului la ficat, splina sau colon. Acelea sunt zonele pe care aceasta le infecteaza oricum, asa ca inarmarea sa cu mecanisme utile impotriva cancerului ar face mai usor sa atace celulele cancerigene in acele locuri.

Oamenii de stiinta au modificat salmonella pentru a o face mai putin potenta impotriva oamenilor si i-au adaugat un hormon care este utilizat pentru a lupta cu boala, numit Interleukin 2. Acesta identifica celulele tumorei si declanseaza un raspuns imun. E deja folosit pentru a lupta contra cancerului la rinichi si celui de piele, potrivit American Cancer Society.

Yale University anunta luna trecuta ca Salmonella poate aranja proteinele intr-un tipar specific, ceea ce ii permite sa se injecteze in celule si sa preia controlul.

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.