T-Rex era mai mult o hiena decat un leu

Scris de

Statistica tocmai l-a retrogradat pe celebrul Tyrannosaurus Rex de la rangul de carnivor feroce la mai mult un mancator de cadavre. Desigur, asta nu-l oprea sa cioparteasca si vreun exemplar viu daca ii ajungea in gheare.

Un nou studiu a comparat numarul de pradatori cu numarul de dinozauri ierbivori gasiti in acelasi strat. De regula, exista un carnivor la 10 ierbivore in savanele africane de azi. Numai ca aplicand acelasi procentaj la descoperirile din Montana, SUA, s-a observat ca ca sunt prea multe exemplare de T-Rex.
“In studiul nostru a reiesit ca numarul de exemplare de T-Rex era foarte mare, echivalent cu numarul de exemplare de Edmontosaurus, despre care multa lume crede ca era prada sa primara”, spune paleontologul John Horner, curator la Muzeul Muntilor Stancosi din Bozeman, Montana si profesor la Montana State University. “Asta spune ca T-Rex nu e un ghepard, nu e un leu. E mai mult o hiena”, a continuat el.
Paleontologii au descoperit in formatiunea Hell Creek din Montana in total 72 Triceratopsi -dinozauri cu coarne, 44 de carnivori Tyrannosaurus Rex si 36 hadrosauri – dinozauri cu botul ca un cioc de rata, potrivit ABC News. Perioada in care au trait se intinde de la 65 la 95 milioane de ani in urma.

“Daca adunati numarul de leoparzi si gheparzi din (parcul) Serengeti, acesta tot nu egaleaza numarul hienelor, deoarece hienele au o sursa mai mare de mancare”, explica Horner. Adica lesurile.

“Cred ca o gramada de lume are ideea preconceputa asupra a ceea ce trebuie sa faca un dinozaur carnivor mare. Wedem asta in Jurassic Par, vedem in filme. T-Rex este o chestie mare si rea si cel mai adorabil lucru pe care o chestie mare si rea poate sa-l faca e sa fie un pradator”, a conchis Horner.

Sursa: ABC News
Sursa foto: innersource.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.