Traim intr-o gaura neagra dintr-un alt univers?

Scris de

In mod normal, cercetatorii explica accelerarea universului prin “energia intunecata”, care pare ca impinge totul.

Dar Nikodem Poplawski, profesor la Indiana University are o noua teorie: traim intr-o gaura neagra care exista intr-un alt univers. In mod specific, gaura neagra se comporta ca un izvor, izbucnind intr-o directie.

Teoria sa are niste calcule foarte complexe si se bazeaza pe o versiune modificata a teoriei generale a relativitatii lui Einstein. Ecuatiile sale iau in calcul si spinul particulelor.
Diversele variabile luate in calcul fac posibila calcularea torsiunii, o parte a geometriei spatiu-timp. Concomitent, teoria scapa de problema singularitatii gaurilor negre (volum ce tinde spre zero la o masa ce tinde spre infinit), fenomen pe care teoria generala a relativitatii nu il poate explica.
Poplawski a spus ca atunci cand densitatea materiei atinge proportii foarte mari, aceasta torsiune contracareaza gravitatia, ceea ce previne ca materia sa cada in sine intr-o singularitate de densitate infinita.

In schimb, “izvorul” de materie face ca aceasta sa ajunga in expansiune din nou. Dar adevarata “smecherie” din teoria savantului este ca noi nu traim in universul nostru, ci in interiorul unei gauri negre care exista intr-un alt univers. Asta s-ar putea demonstra masurand distantele dintr-o directie a universului nostru. Adica universul nu s-ar extinde la infinit in orice directie, ci ar fi mai pregnant intr-una. O gaura neagra care se invarte ar fi transmis spatiu-timpului impuls, ceea ce ar duce la violarea unei alte legi al simetriei care leaga spatiul de timp. Asta explica de ce neutrinii oscileaza intre starile lor dintre materie si antimaterie.

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. bogdan says:

    daca o poarta din spre ei in spre noi nu exista o poarte din spre noi in spre ei poate acolo sunt si alte forme de viata mai inteligenta

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.