Romania merge la Mondialele de polo

Scris de

Reprezentativa de polo a Romaniei si-a asigurat prezenta la Campionatul Mondial din 2011, de la Shanghai, dupa ce a invins Australia la Cupa Mondiala de la Oradea si s-a clasat pe locul 5. Romania s-a impus clar, cu scorul de 9-5( 1-1, 3-1, 2-2, 3-1) in fata unei echipe a Australiei pe care o mai invinsesera in grupele competitiei de la Oradea cu 11-9.

Victoria din meciul decisiv a fost obtinuta prin golurile marcate de Andrei Iosep( 3) , Dimitrie Goanta( 2) , Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu, Andrei Busila si Sorin Diaconu si a fost dedicata presedintelui Federatiei Romane de Polo, Anatolie Grintescu, cel care a implinit sambata 71 de ani.

Trofeul Cupei Mondiale a fost adjudecat de nationala Serbiei, cea care se impusese cu cateva saptamani in urma si in Liga Mondiala, dupa o finala fara istoric, scor 13-7 impotriva Croatiei. Spania a ocupat pozitia a treia pe podium, dispunand in finala mica de Statele Unite ale Americii, cu scorul de 12-8.

Pentru reprezentativa tricolora, cat si pentru cele trei medaliate, urmeaza o noua competitie importanta, Campionatul European de la Zagreb, care va debuta pe 29 august.

Sursa: Renne
Sursa foto: Zimbio

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Maileanu Cristi says:

    Ma bucur ca ne-am calificat la Mondiale,dar imi pare rau ca nu ne-am calificat in primele 3 echipe desi aveam potential.Am ramas surprins ca nu am reusit sa invingem SUA desi am fost foarte aproape sa invingem,pacat ca nu s-au mai concentrat baietii pe final.Oricum nu conteaza asa mult Liga Mondiala,conteaza sa ne pregatim mai bine si sa facem o figura cat mai frumoasa la Mondiale.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.