Un omulet Lego a ajuns in spatiul cosmic

Scris de

Omulet legoCanada nu se poate mandri cu un program spatial la fel de mare ca si cel al SUA sau Rusia, dar iata ca doi elevi de 17 ani au ajuns cu un pas mai aproape de visul oricarui baietel care isi doreste sa ajunga in spatiul cosmic.

Mathew Ho și Asad Muhammad au reusit sa trimita un omulet lego pe orbita pamantului. Ei bine, aproape. Figurina a ajuns la marginea spatiului cosmic si asta cu un buget de 400 de dolari.

Cei doi elevi de clasa a 12-a din Toronto au achizitionat un balon meteo de pe internet,http://messagelab.ro i-au atasat o cutie confectionata din polistiren expandat si au adaugat mai multe pachetele cu gel pentru incalzirea mainilor pentru a preveni inghetul echipamentelor. Evident, tinerii voiau sa vada si ei ce vedea omulteul lego, asa ca au cumparat tot de pe internet trei camere foto compacte si o camera video.

Ultimii banuti au fost folositi pentru a cumpara destul heliu, au adaugat niste superglue si iata cum legonautul a fost lansat pe orbita.. pe aproape. El a ajuns la o altitudine de trei ori mai mare decat cea a traficului aerian comercial si anume 26,000 de kilometri, deasupra orasului Ontario.

Dupa 97 de minute, din cauza presiunii, balonul cu heliu s-a spart iar legonautul s-a intors acasa, ajutat de o parasuta confectionata din nailon. Un telefon echipat cu GPS pus la loc sigur in cutia din polistiren expandat i-a ajutat pe tineri sa localizeze ansamblul la 120 de kilometri de locul de lansare.

Proiectul a necesitat cateva luni de pregatire, tinerii fiind inspirati de studentii care au reusit sa trimita o camera foto la marginea spatiului cosmic, pentru 150 de dolari.

Ho si Muhammad au fost incantati sa descopere ca cele trei camere foto au captat mai bine de 1500 de imagini, iar camera video a inregistrat doua filme.

Felicitări celor doi tineri și legonautului care nu s-a dat bătut și care a reușit să facă un pas mic pentru o figurină, dar unul mare pentru lumea Lego. Oare ce urmeaza?

Sursa: Renne
Sursa foto: YouTube

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.