BitDefender: virusii incep sa infecteze viermii de net, creaza “Frankenmalware”

Scris de

Virusii informatici incep sa infecteze viermii de internet si incep sa creeze o noua specie de hibrizi, denumita Frankenmalware de catre compania de securitate BitDefender.

Hibrizii sunt creati atunci cand un virus infecteaza un calculator care deja fusese compromis de catre un vierme. Virusul se ataseaza de o serie de fisiere din sistem – inclusiv viermii- care apoi se imprastie carand si virusul la purtator. BitDefender a analizat 10 milioane de bucati de malware si a descoperit 40.000 de exemplare din noul regn.
Spre exemplu, codul virusului Virtob a fost gasit in viermii informatici OnlineGames si Mydoom.

Pe de alta parte Symantec, al carui cod pentru un produs de securitate a fost furat recent de catre hackeri,  http://messagelab.ro spune ca nu se stie deocamdata daca virusii se combina intre ei in salbaticie sau sunt eforturi ale unor programatori malitiosi care au combinat codurile existente. Viermii infecteaza calcularoarele din reteaua afectata folosind diverse vulneabilitati, in vreme ce virusii necesita rularea initiala pentru a infecta apoi executabilele sistemului. De asemenea, viermii nu se insereaza in alte programe, asa cum fac virusii. Ambele categorii sunt, insa, foarte periculoase.

Partea buna e ca, din moment ce apar semnaturile mai multor programe malitioase, noile creatii pot fi usor eliminate din calculatoare de antivirusi.

Partea proasta e ca noiii “hibrizi” ar putea incepe sa “evolueze” ca virusii din regnul animal iar transformarile i-ar putea scoate total de sub orice control uman…

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.safety-security-crazy.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.