NEC da afara 10.000 de angajati, aproape o zecime

Scris de

Bucuria unora, tristetea altora! Gigantul niponĀ NEC Corp va concedia unul din zece muncitori intr-un vast program de restructurare citand competitia puternica din cauza rivalilor din tari straine si ascensiunea Apple in Japonia.

Grupul va da afara 10.000 de oameni din totalul de 115.840 angajati pe care-i avea dupa ce a previzionat o pierdere de 1,3 miliarde de dolari pentru anul financiar care la va termina in luna martie, a treia in ultimii patru ani. Estimarea a luat analistii prin surprindere, din moment ce acestia asteptau un profit de circa 195 milioane de dolari. Circa 7.000 de oameni vor proveni din Japonia, iar 3.000 din restul lumii.

Concomitent cu avertismentul legat de pierdere, NEC isi reduce estimarile privind telefoanele vandute pana la 5 milioane de bucati. Asta inseamna un minus de 25%.
NEC a creat recent o companie mixta cu Lenovo pe zona de calculatoare, chinezii detinand controlul operatiunilor. Concomitent, s-a aliat cu Panasonic, Samsung si NTT DoCoMo pentru a dezvolta cipuri wireless care sa rivalizeze cu Qualcomm.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: www.gayakuman.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] inregistrarea unei pierderi mai mari decat previzionate iar Honda a anuntat scadere de profit. Iar NEC Corp a inceput sa dea afara 10.000 de angajati pentru […]

  2. […] masuri de restructurare la care au apelat companiile japoneze, de la producatorul de smartphone-uri NEC Corp pana la producatorii de televizoare Panasonic sau Sharp. Acestea au fost afectate masiv de yenul […]

  3. […] Istoria recenta arata cat de brutal au fost loviti producatorii japonezi de semiconductori. Elpida, formata din fuziunea diviziilor de memorii ale conglomeratelor Hitachi, NEC si Mitsubishi. Insa aceasta a intrat in faliment iar acum este preluata de compania americana Micron Technology. La fel, Renesas a aparut ca urmare a unui proces asemanator si avea aceiasi proprietari niponi, care au, la randul lor, in aceasta perioada, probleme proprii. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.