Un robot va fora pana la Camera Secretelor din Marea Piramida

Scris de

Schita cu camerele secrete din Marea PiramidaMarea Piramida de la Gizeh este ultima dintre cele 7 minuni ale lumii care inca mai exista. Dar si la 4.500 de ani de la constructia sa de catre egipteni (sau 12.000 dupa alte teorii), nu prea a fost explorata. Motivul este, desigur, o usa secreta aflata adanc in inima piramidei si care da intr-o camera unde nu stim ce se afla.

Pentru a trece de usa cu pricina, cercetatorii de la Universitatea Leeds au dezvoltat un robot care sa foreze direct prin piatra. Dar nu e asa simplu.

Pana acum s-au descoperit in Piramida doua camere, a Regelui si a Reginei, si Marea Galerie. Doua puturi putin late pleaca dinspre Camera Reginei dar nimeni nu stie de ce exista. Este inca un mister ca ambele au usi care nu se pot deschide iar egiptologii cred ca importante descoperiri se vor face dincolo de usi.

Zahi Hawass, unul din expertii care conduc expeditia a declarat pentru The Independent ca “pare ca (usa-nr) ecraneaza sau acopera ceva”.

Nu e prima oara cand cercetatorii s-au aplecat asupra acestui put. In 2002, o expeditie a forat prin usa pentru a da de… o alta usa la doar 8 inci de prima.

Sursa: Discovery
Sursa foto: My Panic Room

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.