Volkswagen prezinta Pilotul Automat Temporar

Scris de

VolkswagenMonitorizat de sofer, un automobil Volkswagen poate ajunge in mod semi-automat pana la 130 km/h pe autostrazi. Aceasta reprezinta o legatura intre sistemele de asistenta din ziua de azi si sofatul complet automat de maine.

La sfarsitul prezentarii unui proiect numit HAVEit (Highly Automated Vehicles for Intelligent Transport), Prof. Dr. Jurgen Leohold, director executiv al grupului de cercetare Volkswagen, a prezentat Pilotul Automat Temporar (TAP).

TAP combina functii semi-automate cu comenzi ale soferului, astfel incat acesta detine totul sub control si isi pastreaza responsabilitatea de conducere.

Sistemul este destinat sa previna accidentele pe care soferii le fac pentru ca nu sunt atenti. TAP mentine o distanta sigura fata de vehiculul din fata, pastreaza o viteza selectata dinainte, reduce viteza inaintea curbelor si mentine automobilul pe banda potrivita. In plus, sistemul tine cont si de regulile de depasire si limitele de viteza. Franarea si acceleratia in trafic sunt de asemenea automate.

Spre deosebire de vehicule de cercetare precum Junior sau Stanley, TAP este bazat pe senzori cu ultrasunete, radar si camera pe baza de senzori completate de laser scaner si orizont electronic.

TAP este “o importanta piatra de hotar pe calea spre sofatul complet automat si fara accidente”, spune Prof. Dr. Jurgen Leohold.

Sursa: HAVEit
Sursa foto: Popsci

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.