“Lost” in gramatica

Scris de

Politica gramatacii sau gramatica politicii? Nu conteaza! Eu la televizor ma uit foarte rar, la emisiunile lui Gadea cu atat mai putin. Oricum, am aflat azi din sursa amintita ca marele moderator a lui Felix a fost pus la punct. De catre un politician care i-a dat lectii de gramatica. Romanul a intrat probabil in exstaz. Pentru ca printre analfabetii care s-au perindat pe la Gadea, MRU poate sa para pe drept cuvant o revelatie.

Eu zic sa-l votam cu totii pentru ca omul a demostrat ca este un intelectual. Fost utecist de frunte, actualmente neutru din punct de vedere politic, dar de orientare intortocheata, cu tendinte lingvistice imbatabile, mai ales atunci cand este vorba de o partida de lins la dosul presedintelui.

In Romania limba ascutita poate misca insa chiar si muntii, mai ales in cazul in care se invarteste corect din punct de vedere gramatical. Am ajuns asadar in stadiul avansat al politicilor gramaticale, uneori amestecate cu gramatica politicilor, niciodata insa la stadiul faptelor politice. In lipsa totala de ideologii de unde fapte? Ajunge deocamdata cu explicatii mai gramate sau mai agramate ale unor lucruri pe care le cunoastem foarte bine. Furtul, minciuna, lipsa de responsabilitate, si nu in ultimul rand umilinta. Ultima a ajuns chiar si pana la Cotroceni lovindu-l in tample pe presedintele nostru drag. Pe omul cu pasaricile si cu tigancile imputite, pe acelasi om care a vorbit atat de elevat cu Raed Arafat, de iti venea sa crezi ca il va zbura din studio asa prin telefon.

Jignit pana in adancul intestinelor, domnul Basescu a spus ca se va lasa de politica, moment in care eu unul am cazut in lacrimi. Asta pentru ca stiu ca presedintele face intotdeauna exact ceea ce spune. A demisionat in 5 minute asa cum a spus. Romania a iesit din criza asa cum a spus, de cel putin 10 ori in toti acesti ani. Am scapat de coruptie si de sistemul ticalosit, asa cum a spus, dar eu ma voi opri aici. Asta ca sa nu blochez pana la urma tot intenetul cu spusele domniei sale. Si totusi! Poate ca puzderia de lucruri pe care a spus ca le va face, nefacand pana la urma nici unul din ele, nici macar din greseala, au esuat din cauza faptului ca au continut greseli gramaticale. Cu MRU, limba din partea dreapta a dosului presedintelui, lucrurile se vor schimba insa cu siguranta. La nevoie premierul isi va muta limba in partea stanga.

Sursa: Renne
Sursa foto: Google images

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] gustul tortuturii cetateanului. Indiferent de sectorul in care lucreaza. Oricum, eu sunt convins ca gramatica ne va scoate pana la urma din belea. Sursa: Renne Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.