Filmele de la Cannes vin la Bucuresti

Scris de

Cea de-a doua editie a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest are loc anul acesta in perioada 14-20 octombrie. Evenimentul va aduce, in premiera, cateva dintre filmele apreciate sau premiate la ultima editie a festivalului de pe croazeta.

Printre peliculele care merita toata atentia se numara: La piel que habito, in regia lui Pedro Almodovar, Route Irish a lui Ken Loach, Le Havre a finlandezului Aki Kaurismäki (premiul FIPRESCI la Cannes), dar si Elena, a regizorului rus Andrei Zviaghintev, premiat la sectiunea Un Certain Regard.

Tot in premiera vor rula si Arirang, al controversatului regizor Kim Ki- duk (Marele Premiu Un Certain Regard) si Play, in regia lui Ruben Östlund, distins cu premiul Coup de Coeur in cadrul aceluiasi festival. Filmul ce nu trebuie ratat sub nici o forma este insa The Tree of Life, regizat de catre Terrence Mallick, care a si luat marele premiu – Palme d’Or la festivalul de pe Coasta de Azur, avându-i în distribuție pe Brad Pitt si Sean Penn. Aceasta pelicula este un “must see” pentru iubitorii filmului atat pentru calitatea lui deosebita, cat si pentru ca aceasta proiectie va fi printre putinele din Romania. Din pacate, The Tree of Life nu va rula in cinematografele din tara noastra.

In programul festivalului se va afla si ultimul film al spectaculosului regizor Lars von Trier – Melancholia. In treacat fie spus, filmul lui von Trier se aseamana intr-o anumita masura cu Tree of Life sub raport estetic (anumite scene), dar mai ales conceptual (daca filmul lui Mallick e legat de inceputul creatiei, Melancholia reprezinta punctul omega al acesteia). Altfel spus, cele doua filme alcatuiesc un cuplu ce ofera materie interesanta de “meditatie”.

Un alt punct de atractie al acestui eveniment il constituie proiectia filmului-cult Taxi Driver (Palme d’Or in 1976), regizat de Martin Scorsese, cu antologicul rol pe care il face Robert De Niro si care va fi prezentat intr-o versiune restaurata la care s-a lucrat cativa ani. Tot aici se poate viziona si Midnight in Paris, savuroasa comedie a lui Woody Allen. De asemenea, pentru iubitorii de film romanesc, va fi o buna ocazie de a putea viziona toate peliculele romanesti ce au fost prezentate in ultimii 10 ani la festivalul de la Cannes.

Programul complet al evenimentului il gasiti aici.

Sursa: Renne
Sursa foto: IndieWire

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.