A cincea calificare ratata in 11 ani. Si povestea continua

Scris de

Adrian MutuProbabil ca nici nu meritam sa ne mai calificam la un turneu final, fie el european sau mondial. Am vazut saptamana trecuta o Bosnie ce si-a dorit mai mult ca oricand o calificare. Ciudat este ca noi chiar ne-am gandit ca Luxemburg poate pune probleme Bosniei la ea acasa si vestea la pauza cum ca sunt condusi cu 4-0 le-a taiat cheful de fotbal jucatorilor nostri. Am crezut in minune pentru ca noi, in meciul direct, ne-am chinuit cu o nationala a Luxemburgului din care bosniacii au facut ce au vrut. Dar nationala Bosniei, in stilul binecunoscut al echipelor slave, ce tinde sa devina un cliseu in lumea sportului, a luptat pentru un loc la Campionatul European din 2012 si sunt sigur ca va lupta si pentru primul loc in meciul cu Franta.

Dupa meciul cu Luxemburg, in Bosnia a fost o adevarata sarbatoare la care nu ne-am uitat nici macar cu lacrimi in ochi, stiind ca am pierdut calificarea inca de la primele partide din preliminarii. Singurul sentiment ce ne-a fost trezit uitandu-ne la bosniaci a fost nostalgia. “Generatia de aur” (si pe buna dreptate numita asa) scotea romanii in piete si pe strazi la mondialul din ’94, cand reuseam un meci fabulos impotriva Argentinei, meci ce putea fi trecut cu usurinta in cartile de specialitate la capitolul lectii de fotbal.

In Romania, fotbalul conteaza prea mult, incat nu exista loc pentru celelalte sporturi. Sau a contat, pentru ca urmarind ultimele “performante” din acest sport, suporterii se vor satura si de sportul rege in care se cauta numai propriul interes. Si totusi, performantele pe care le reusim in alte sporturi sunt trecute cu vederea atat de usor sau li se acorda atat de putin interes. Intr-o luna in care am castigat medalii de aur la tenis de masa si ridicarea greutatilor, prim-planul in ziarele sportive il tinea un nou scandal intre patronii echipelor de fotbal. Iar din cauza faptului ca fotbalul nu ne mai aduce nicio satisfactie, nu stim nici sa apreciem performantele din alte sporturi.

Suntem la a cincea calificare ratata din 2000 incoace si povestea continua. Am reusit la ultimul european sa ne calificam dar, uitandu-ne la cum joaca Olanda in ultimul timp, ne intrebam cum de am reusit si acea calificare. Ultimul meci cu Albania nici macar nu e televizat la noi de principalele posturi tv din tara. Daca televiziunile nu vor sa se mai arda cu bani aruncati aiurea, ce pretentie sa mai aiba “Nasul” Sandu ca sa se umple National Arena la un meci cu Belarus? In ritmul acesta, sa tot recuperam caderea libera in care suntem de zece ani incoace. Si ganditi-va, in clasamentul FIFA suntem intrecuti de nationale precum Armenia, Jamaica sau Burkina Faso.

Sursa: Renne
Sursa foto: Times of Malta

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.